wielomian W dany jest wzorem W (x)=x^3 ax^2-4x 1
kala: wielomian W dany jest wzorem W(x)=x3+ax2−4x+1
a) wyznacz a, b oraz c tak, aby wielomian W był równy wielomianowi P, gdy
P(x)=x3+(2a+3)x2+(a+b+c)x−1
b) Dla a=3 i b=0 zapisz wielomian w postaci iloczynu trzech wielomianów stopnia pierwszego
31 sty 14:03
jo:
a) porównaj współczynniki przy odpowiednich potęgach
b) podstaw dane a i b a następnie rozłóż wielomian na czynniki.
31 sty 15:48
kala: dziękuję ale nie chodziłam na zajęcia i nie mam pojęcia jak się za to zabrac, niestety muszę
oddac pracę kontrolną żeby zaliczy semestr
31 sty 16:45
kala: proszę o pomoc

!
31 sty 18:42