matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji: F(x)=p{U{ 1 - x^2 }{ 3x^3 2 }}
Chicken:
Oblicz pochodną funkcji:
1 − x
2
F(x)=
√
3x
3
+ 2
31 sty 13:38
after:
1−x
2
f'(x)=
*((−2x*(3x
3
+3)−(1−x
2
)*(9x
2
))/(3x
3
+2)
2
3x
3
+2
31 sty 14:45
AS:
1 − x
2
f(x) =
√
u
gdzie u =
3x
3
= 2
1
f'(x) =
*u'
2
√
u
−2*x*(3x
3
+ 2) − (1 − x
2
)*9*x
2
u' =
(3x
3
+ 2)
2
31 sty 14:54