matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
quebec:
1
Rozwiąż równanie: 2
x
*4 − 2
x
*
=14
2
Proszę pomóżcie jutro mam sprawdzian a nie wiem jak to zrobić
15 lis 20:26
Eta:
obustronnie *2 8*2
x
−2
x
=28 7*2
x
=28 2
x
=4 x=......
15 lis 20:50