nierownosc
krzysiek: 30n2−n > 15
n=?
31 sty 13:12
krzysiek: wyznacz n
31 sty 13:17
krzysiek: ?
31 sty 13:20
krzysiek: ?
31 sty 13:23
krzysiek: ?
31 sty 13:29
Edek: napisz to jescze raz tylko użyj zamiast małego u wielkie U
31 sty 13:29
31 sty 13:31
krzysiek: ?
31 sty 13:36
krzysiek: ?
31 sty 13:39
Edek: D:n
2−n≠0
n(n−1)≠0
n≠0 i n≠1
−n
2+n+150
Δ=1+600=601
√Δ=
√601
| | −1−√601 | | −1+√601 | |
−(n− |
| )(n− |
| )
|
| | −2 | | −2 | |
| 150−n2+n | |
| >0 /*(5(n2−n))2
|
| 5(n2−n) | |
| | −1−√601 | | −1+√601 | |
−5n(n−1)(n− |
| )(n− |
| )>0
|
| | −2 | | −2 | |
| | −1+√601 | | −1−√601 | |
n < |
| ,0) u (1, |
| > |
| | −2 | | −2 | |
31 sty 13:47