matematykaszkolna.pl
rachunek prawdopodobienstwa michalina: Kochani mam problem z tym zadaniem. Wiem ze to rozklad geometryczny ale jak go wykorzystac w tym zadaniu? Prosze o pomoc. Biuro nieruchomości oczekuje, że każdy agent w miesiącu sprzeda nieruchomości za kwotę 500 tys. zł. Z dotychczasowych obserwacji wynika, że prawdopodobieństwo tego iż agent sprzeda nieruchomości za taką kwotę jest równe 0,7. Zakładamy, że wielkość sprzedaży nieruchomości w poszczególnych miesiącach są niezależne. Niech X oznacza ilość miesięcy oczekiwania na osiągnięcie pożądanego zysku. Jaki rozkład charakteryzuje zmienną X? Obliczyć prawdopodobieństwo tego, że: a) agent nieruchomości osiągnie założony zysk w 3 miesiącu, b) agent nieruchomości osiągnie założony zysk nie później niż w 2 miesiącu
15 lis 06:42
Blee: Hahaha ... to dobrze ze przynajmniej zapamietales co Ci dwa−trzy dni temu napisalem, ze to jest rozklad geometryczny. Skoro nie wiesz jak z niego skorzystac to widac ze nawet nie zajrzales na strone. Ciekaw jestem na jakich studiach jestes.
15 lis 07:15
Blee: https://matematykaszkolna.pl/forum/361622.html Przy okazji. Gratuluje operacji zmiany plci. Czy Ty naprawde uwazasz nas za idiotow?
15 lis 07:23