e granica
Karol: | | 2*n!−3 | |
[ |
| ]n! musze obliczyć granice. Wiem że musze to jakoś doprowadzić do tego aby |
| | 2*n!+2 | |
14 lis 21:32
14 lis 21:42
Kama: O.o
14 lis 21:48
Kama: Skąd nagle z −5/2n!+2... jest jakiś wzór ? nie trzeba doprowadzić do (1+1/n)n?
14 lis 21:57
Dawid: Może ktoś to rozpisać ?
14 lis 22:15
kkk: 1/n wcale nie musi oznaczac ze ma byc tam 1/n wazne aby to samo bylo w potedze i w mianowniku
ulamka. popatrz na wzor Eulera
14 lis 22:19
Kama: Tak ale wls Adamm wgl tego nie ma
14 lis 22:19
iteRacj@: | | 2*n!−3 | | 2*n!+2−5 | | 2*n!+2 | | −5 | |
[ |
| ]n! = [ |
| ]n! = [ |
| + |
| ]n! = |
| | 2*n!+2 | | 2*n!+2 | | 2*n!+2 | | 2*n!+2 | |
14 lis 22:23
Kama: no rozpisując dalej wystawiając przed nawias itp. doszłam do wniosku ze jest to e−5n!/2n!+2
i teraz granica z tego to po prostu e−5/2 ?
14 lis 22:25
Adamm: iteRacjo
jeśli chcesz mieć więcej rzeczy w potędze, to po znaku potęgowania piszesz nawiasy { }
14 lis 22:30
iteRacj@: OK
14 lis 22:34