alg
asd:
|z−2+3i|>|z+1−i|
Jakies wskazowki ?
14 lis 20:50
PW: Prawa strona mierzy odległość od liczby z do liczby (−1+i).
Lewa mierzy...
14 lis 20:53
Adamm: |z−2+3i|=|z+1−i|
to symetralna odcinka zbudowanego na punktach 2−3i, −1+i
dalej, jak będzie > zamiast = to która to będzie strona symetralnej
i tyle
14 lis 20:53
asd: |z−(2−3i)|>|z−(−1+i)|
hmm i co dalej z tym zrobic ?
14 lis 20:56
asd:
14 lis 21:07
Mila:

|z−(2−3i)|>|z−(−1+i)|
A=(2,−3) B=(−1,1)
To będzie zbiór punktów nad symetralną odcinka AB
II sposób
z=x+iy, x,y∊R
|x+iy−2+3i|>|x+iy+1−i|
|(x−2)+i(y+3)|>|(x+1)+i*(y−1)| /
2
−6x+8y+11>0
posprawdzaj rachunki
14 lis 21:12
asd: Dziękuję !
14 lis 21:14