14 lis 20:31
Dobra: edit zły link
14 lis 20:32
14 lis 20:32
Kamil: które zadanie?
14 lis 20:33
Dobra: 2.25
14 lis 20:34
Dobra: jak to zrobic ?
14 lis 20:39
Kamil: wyciągasz x w najwyższej potędze
14 lis 20:40
Dobra: jak?
14 lis 20:41
Dobra: możesz mi to tutaj napisac ?
14 lis 20:42
Dobra: halo halo kto mi pomoze?
14 lis 20:46
Eta:
Napisz tutaj te zadania ! bez linków !
14 lis 20:48
Dobra: lim = −x2 +6x−7 / (2x3 −9x −7x)
x−>∞
14 lis 20:50
Dobra: lim (1−2x)2 /(x4 −x3 +6x2 −7x )
x−>∞
14 lis 20:51
Dobra: jak to zrobić?
14 lis 20:56
Dobra: ?
14 lis 21:04
Dobra: Eta pomozesz?
14 lis 21:15
Mila:
| | −x2 +6x−7 | |
lim x→∞ |
| = |
| | (2x3 −9x +2) | |
| | x2*(−1+6x−7x2) | |
=lim x→∞ |
| = |
| | x2*(2x−9x+2x2) | |
| | (−1+6x−7x2) | | −1 | |
=lim x→∞ |
| =[ |
| ]=0 |
| | (2x−9x+2x2) | | ∞ | |
14 lis 21:35
Mila:
| | (1−2x2)2 | |
limx→∞ |
| = |
| | (x4 −x3 +6x2 −7x | |
| | 1−4x2+4x4 | |
=limx→∞ |
| = |
| | (x4 −x3 +6x2 −7x | |
14 lis 21:49
Dobra: moge jeszce Cię prosic o przykład e
lim ( 5x−2)3 / (2+3x3) (2− 3x2)
x−>+∞
14 lis 21:57
Kamil: może sam spróbujesz? jaka to nauka jak wszystko chcesz na tacy
14 lis 21:58
Dobra: próbuje ale nie wychodzi mi
14 lis 22:05
Mila:
| | 125x3−3*25x2*2+3*5x*4−8 | |
=lim |
| = |
| | 4−9x4 | |
| | 125x3−150x2+60x−8 | |
=limx→∞ |
| = |
| | 4−x4 | |
| | | | 150 | | 60 | | 8 | | x3*(125− |
| + |
| − |
| ) | | | x | | x2 | | x3 | |
| |
=lim x→∞ |
| = |
| | | |
| | | | 150 | | 60 | | 8 | | (125− |
| + |
| − |
| ) | | | x | | x2 | | x3 | |
| | 125 | |
=lim x→∞ |
| =[ |
| ]=0 |
| | | | −∞ | |
14 lis 22:39