Znajdz okres podstawowy funkcji
wicior: f(x)=cos2x+2sin2x
14 lis 19:29
14 lis 19:34
PW: No to jaka jest odpowiedź?
14 lis 20:19
wicior: no tak ale ja nie potrafię się zabrać zupełnie do tego zadania. Może ktoś pomóc z całym
rozwiązaniem?
14 lis 22:04
Bogdan:
cos2x = ...
14 lis 22:08
Adamm: okres podstawowy nie istnieje
14 lis 22:11
wicior: dlaczego nie istnieje?
14 lis 22:19
Adamm: Maciess, Bogdan
czy zastosowałeś się do ich wskazówek?
dopóki tego nie zrobisz to nie mamy o czym rozmawiać
14 lis 22:32
wicior: Tak zastosowałem wychodzi cos2x=cos2(x+T) . Dobrze myśle?
Z czego chyba wynika ze okres tej funkcji jest równy 2π tak?
14 lis 22:42
Adamm: nie zastosowałeś się
14 lis 22:42
Eta:
cos(2x)=1−2sin2x
f(x)=................ = 1
14 lis 22:44