matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
:o::
Równanie
√
0,2
* 5
x
= 125
x
√
0,2
* 5
x
= (5
3
)
x
(1/5)
1
/2 * 5
x
= 5
3
x ((1/5)
1
/2 )
−
1 * 5
x
= 5
3
x (5)
−
1/2 * 5
x
= 5
3
x −1/2 + x = 3x x = −1/4 Dobrze to wszystko przekształciłem?
14 lis 19:06
kochanus_niepospolitus:
dobrze
14 lis 19:11