Wykres Funkcji
Will332: Mam w excelu wykres wraz z tabelą danych. W jaki sposób wyliczyć do niego funkcję( zapisać wzór
funkcji f(x)? Wykres przypomina wykres sinusoidy.
14 lis 18:30
Adamm: jeśli to coś w rodzaju sinusoidy, to może policz maksymalną/minimalną wartość oraz okres,
wartość początkową
z tego już wygrzebiesz jaka ta funkcja
14 lis 18:31
Will332: fmax =190mV
fmin= −207mV
wartość początkowa 24,3mV
okres od 0 do 350
Teraz jak mam z tego wygrzebać wzór funkcji?
14 lis 18:47
kochanus_niepospolitus:
a nie masz nigdzie podanego (w książce) jaka funkcja powinna (czy na pewno sinus) będzie
reprezentowała wyniki z tego laboratorium fizycznego
14 lis 19:03
Will332: UH = f(α)
gdzie Uh −napięcie na multimetrze
α − kąt odczytany z hallometru
14 lis 19:18
kochanus_niepospolitus:
nie zrozumiałeś mnie ... przeważnie w książkach opisujących (bądź internecie) jest podane jaka
funkcja (przeważnie) wychodzi. Pomijamy współczynniki.
14 lis 19:20