matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Dobra:
https://pl-static.z-dn.net/files/d94/202952f5465584dfcf1d1036c120079b.pdf
zadanie 2.22 a
14 lis 18:13
Mila:
−3x
2
+5x−2
−3(x−1)*(x−
2
3
)
lim
x→1
−
=lim
x→1
−
=
x−1
x−1
=lim
x→1
−
(−3x+2)=−1
√
2x−1
−1
0
2
2
√
2x−1
lim
x→1
+
=[
]=
H
= lim
x→1
+
=1
x−1
0
1
f(x) nie ma granicy w x
0
=1
14 lis 20:51
Dobra:
a w odpowiedzi mam, ze istnieje 1
14 lis 21:06
Mila:
−3x
2
+5x−2=0 Δ=25−4*2*3=1
−5−1
2
x
1
=
=1 lub x=
−6
3
2
−3*(x−1)*(x−
3
2
=−3*(x−
)=−3x+2
x−1
3
lim
x→1
−
=−3*1+2=−1 Sprawdź dobrze odpowiedź.
14 lis 21:24
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick