14 lis 16:37
Maciess: a) na pewno 2 , tylko podstawic
14 lis 16:47
Dobra: tak a w podpunkcie c ?
14 lis 16:48
Dobra:
14 lis 16:55
Dobra: mam w mianowniku przykład c |x−5| ale co dalej


?
14 lis 16:55
Maciess: Próbuje coś policzyć ale ciągle [0/0]
14 lis 16:56
Dobra: mi tak samo wychodzi
14 lis 17:00
Dobra: halo halo
gdzie sie podziali matematycy ?
14 lis 17:03
Maciess: Jezu ale to banalne (albo jestem głupi)
Nie pisze lim jak cus
| 5−x | | 5−x | | −(x−5) | |
| = |
| = |
| =−1 |
| √(x−5)2 | | x−5 | | x−5 | |
Wynik niby poprawny. Pamiętaj o dziedzinie.
14 lis 17:05
Dobra: a ten minus to nie powinien byc w mianowniu?
14 lis 17:08
Dobra: rzeczywiscie łatwe
14 lis 17:09
Dobra: a e) jak zrobic?
nie wychodzi mi
14 lis 17:13
Maciess: tą samą metodą w przykładzie e) wychodzi zły wynik, więc trzeba to inaczej robic
14 lis 17:13
Dobra: dobra wyszło
14 lis 17:14
Maciess: Napisz jak, bo jestem ciekaw
14 lis 17:14
Dobra: ja to robie inaczej troszke z modułem i wychodzi
14 lis 17:15
Dobra: lim= |x+2| / x+2
lim=−x−2 / x+2
lim=−(x+2) / x+2 = −1
14 lis 17:16
Maciess: Teraz dopiero na to wpadłem. Dzięki
14 lis 17:19