1 | 1 | |||
∑ | tg | |||
2√n | √n |
1 | 1 | 1 | |||
tg | ≤ | ||||
2√n | √n | 2√n |
1 | |
wiem że to jest trochę słabe przyrównanie. jak rozpisać tego tangensa? | |
2√n |
| |||||||||||||
→1 | |||||||||||||
|
1 | 1 | 1 | |||
* | = | ||||
2√n | √n | 2n |
1 | ||
dlaczego tg zamieniłeś na | ||
√n |
tgx | ||
limx→0 | ||
x |
| |||||||||||
lim n→0 | =1 | ||||||||||
|
1 | 1 | 1 | ||||
ale jak podzieliłem przez | to muszę też pomnożyć więc 1* | = | ||||
√n | √n | √n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |