Definicja ciagu
Darek: Korzystajac z definicji granicy ciagu zapisz w przypadku gdy lim n→∞(1−5n)=−∞
14 lis 14:41
kochanus_niepospolitus:
"Korzystając z definicji granicy ciągu zapisz w przypadku gdy ..."

A napisz to 'po polskiemu'
14 lis 14:43
Przemko: Zapisz definicje granicy ciagu limn−>∞ cn=−∞. Powtoórz zapis definicji granicy ciagu w
przypadku gdy lim n→∞(1−5n)=−∞
14 lis 14:46
Darek: dokladnie tak
14 lis 14:47
kochanus_niepospolitus:
no to definicja:
∀m ∃N ∀n>N an < m
14 lis 14:49
Darek: ale chodzi zeby do tego przykladu apisac to bo ja z deinicji to cienko nie umiem liczyc
14 lis 14:50
kochanus_niepospolitus:
∀
m ∃
N ∀
n>N (1−5n) < m
I tyle
14 lis 14:51