matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
Jeremi:
oblicz grnaice
n−3
lim n−>
∞
(
)
3−n
n
3−n jest to do potegi
14 lis 14:18
Jerzy:
−3
3−n
= lim
n→
∞
[(1 +
)
n
]
=(e
−3
)
−1
= e
3
n
n
14 lis 14:21
Jerzy:
Pozdro
14 lis 14:25