Rozwiąż równanie macierzowe:
xeonmn: Rozwiąż równanie macierzowe:
Macierz zapisałem w używając narzędzi ułamka, nie wiedziałem jak inaczej to zapisać
14 lis 14:11
Pytający:
X=
x11 x12
x21 x22
x11−2x11=4 ⇒ x11=−4
x22−2x22=−2 ⇒ x22=2
x12−2x21=0 ⇒ x12=2x21
x21−2x12=6 ⇒ −3x21=6 ⇒ x21=−2 ⇒ x12 −4
X=
−4 −4
−2 2
14 lis 14:27
xeonmn: Nie rozumiem tylko gdzie się pojawiło u Ciebie XT
14 lis 14:31
xeonmn: gdzie zniknęło*
14 lis 14:36
jc:
| | | |
N {a b} {c d} bez spacji = | |
| | |
14 lis 14:49
xeonmn: O dziękuję bardzo
a=4+2a
a=−4
c=2a
c=−8
b=6−2b
b=2
d=−2+2d
d=2
Czy takie rozwiązanie jest poprawne?
14 lis 14:59
Pytający:
| | | | | |
Nie, bo X napisałeś jako | zamiast jako | . |
| | | |
14 lis 16:25