matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kongruencja
Kot:
Pomocy
7
2222
= ? ( Mod10)
14 lis 10:47
kochanus_niepospolitus:
7
2
= 49 więc 7
2
(mod 10) = 9 (mod 10) = −1 (mod 10) 7
2222
(mod 10) = (7
2
)
1111
(mod 10) = (−1)
1111
(mod 10) = −1 (mod 10) = 9 koooniec
14 lis 11:16