3x | 3 | ||
= | − udział pieczywa z 1 piekarni | ||
8x | 8 |
5 | |
− udział pieczywa z 2 piekarni | |
8 |
3 | 3 | |||
prawdopodobieństwo zakalca z 1 piekarni = | * 0,10 = | |||
8 | 80 |
3 | 5 | 3 | 60 | |||||
prawdopodobieństwo zakalca = | * 0,10 + | * 0,12 = | + | = | ||||
8 | 8 | 80 | 800 |
30 | 60 | 90 | 9 | |||||
+ | = | = | ||||||
800 | 800 | 800 | 80 |
| 3 | 80 | 3 | 1 | ||||||||||||
P = | = | * | = | = | ||||||||||||
| 80 | 9 | 9 | 3 |
1 | ||
Odp. | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |