matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tanges
Mikołaj:
1
Tanges jednego z kątów ma 1
. Przeciwprostokątna ma 20 cm. Oblicz pole trójkąta.
3
13 lis 21:29
Mikołaj:
13 lis 21:49
Eta:
5k=20 ⇒ k=4 P=2k*3k= 6k
2
= 6*16=........
13 lis 21:52