Funkcja odwrotna
polk: Funkcja odwrotna:
y = arccos(x+1) − (π/2)
Czy wynikiem jest:
y = cos(x+π/2)−1

Jeśli tak, to czy muszą być jakieś założenia (dziedzina)
13 lis 20:36
Kamil: x=arccos(y+1)−(π/2)
cosx=y+1−cos(π/2)
cosx−1=y
cos(π/2)=0
13 lis 20:41
polk: mógłbyś trochę wyjaśnić dlaczego najpierw mnożymy przez cos, a nie przenosimy na jedną stronę
tak aby arccos był sam po jednej stronie działania?
13 lis 20:52
Kamil: możliwe że źle zrobiłem, może ktoś wypowie się kto wie to na 100%
sorki
13 lis 21:03