matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wykładnicze
Lisa:
⎧
3
x
* 5
y
=75
Rozwiąż układ równań:
⎩
3
y
* 5
x
= 45
Proszę o pomoc z tym zadaniem
13 lis 19:41
kochanus_niepospolitus:
75 = 3
1
* 5
2
45 = 3
2
* 5
1
wniosek
13 lis 19:47