−2x+5 | −2x+5 | A | B | ||||
= | = | + | = | ||||
x2+x−2 | (x−1)(x+2) | x−1 | x+2 |
1 | −3 | 3x | ||||
= | + | = | ||||
x−1 | x+2 | x3 +1 |
−2x+5 | A | B | A(x+2)+B(x−1) | ||||
= | + | = | = | ||||
(x−1)(x+2) | x−1 | x+2 | (x−1)(x+2) |
Ax+2A+Bx−B | (A+B)x+(2A−B) | |||
= | = | |||
(x−1)(x+2) | (x−1)(x+2) |
⎧ | A+B=−2 | |
⎩ | 2A−B=5 |
−2x+5 | 1 | −3 | |||
= | + | ||||
(x−1)x+2) | x−1 | x+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |