1 | ||
f(x)=arcsin( | ) | |
x |
1 | ||
−1≤ | ≤1 | |
x |
1 | 1 | |||
f(−x)=arcsin( | )=−arcsin( | ) | ||
−x | x |
π | ||
f(1)= | ||
2 |
1 | −1 | |||
f'(x)= | * | <0 dla x∊(−∞,−1>∪<1,∞) ⇒ f(x) malejąca | ||
√1−(1/x)2 | x2 |
√2 | π | |||
f(√2)=arcsin( | )= | |||
2 | 4 |
1 | π | |||
f(2)=arcsin( | )= | |||
2 | 6 |
1 | ||
−1≤ | ≤1⇔x≤−1 lub x≥1 | |
x |
π | ||
x=1 to y= | ||
2 |
1 | π | |||
x=2 to y=arcsin( | )= | |||
2 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |