Prośba
puk: Prośba o zadania

Witam. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógłby wrzucić chociaż kilka zadań maturalnych(z
zakresu rozszerzonego) dotyczących funkcji liniowej i kwadratowej wraz z wynikami

Z góry
dziękuję za pomoc. Proszę o upload na jakiś serwer
30 sty 22:47
puk: Podbijam
30 sty 23:26
osioł: kup se zbior zadan kielbasy
30 sty 23:27
osioł: taki dwuczesciowy z wydawnictwa 2000, jeden zielony drugi szary. do poziomu podst i rozsz
30 sty 23:33
Godzio: lecz się na nogi bo na głowę już zapóźno
30 sty 23:34
Mateusz: Udało mi sie wymyslic pare zadan
1) Dla jakich wartosci parametru m funkcja y = (3m+9)x−3 jest
a) rosnąca
b) malejąca
c) stała
2) rozwiąż równanie mx −1 = m
2−x w zaleznosci od parametru m
3) Rozwiąż układ równan liniowych
{ (m−2)x−3y = m+1
{ x−my=4
przeprowadz dyskusje rozwiązalnosci tego układu ze względu na parametr m
4) Wyznacz wartosci m dla których równanie x
2 −2(m−7)x+1=0 z niewiadomą x ma dwa różne
pierwiastki
5) Oblicz pole trójkąta którego wierzchołkami są punkty przecięcia się wykresu funkcji danej
| | 1 | |
wzorem y = |
| x2+x−4 z osiami układu współrzędnych |
| | 2 | |
30 sty 23:35
osioł: tyle że naprawde jest taki zbior,mam go na chacie. wpisz se w google zbior zadan andrzej
kiełbasa wydawnictwo 2000
30 sty 23:37
puk: Dzięki za chęci, ale szczerze mówiąc, to są bardzo typowe zadania. A chciałbym jakieś
niestandardowe, wymagające odrobiny kreatywności (takie często się trafiają). Mimo wszystko
dzięki
30 sty 23:38
Mateusz: No coz rozumiem (wiem cos o tym tez podczas przygotowywania sie do matury szukałem extra zadan)
a te to faktycznie typowe ale nie jestem zawodowym matematykiem moze ktos inny bedzie miał
ambitniejsze zadania ja bym ci polecił tez ten zbiór zadan
http://www.zadania.info/n/9130522
widziałem jego zawartosc prezentuje sie całkiem całkiem ale na stronie po kliknięciu masz + i −
tego zbioru
Pozdrawiam
30 sty 23:44
puk: O, właśnie czegoś takiego szukałem. Dzięki serdeczne
30 sty 23:47
Mickej: przeglądnij też sobie posty na tym forum gdzieś pod nickiem siaha to z zeszlego roku kilka
zadań jest i jak ci sie uda wygrzebać z archiwum to jest jeszce jeden post pod ksywą delpczar
i tam jest bardzo dużo zadanek
30 sty 23:50
puk: Super

Żałuje tylko, że tak późno zacząłem się uczyć do tej matury z majcy... chociaż, 90 dni
to naprawdę dużo czasu

Muszę sobie tylko przypomnieć prawdopodobieństwo, logarytmy,
trygonometrie oraz stereometrię, resztę mam w miarę opanowaną
30 sty 23:53