(sinx−sinxcosx)' | cosx−(1/2)cos2x | ||
= | →∞ | ||
(x3)' | 3x2 |
sinx(1 − cosx) | 1 | sinx | 1 − cosx | |||||
= limx→0 | = lim{x→0{ | * | * | |||||
x3cosx | cosx | x | x2 |
1 | 1 | |||
= [1*1* | ] = | |||
2 | 2 |
cosx−cos2x | ||
= | ||
3x2 |
−sinx+2sin2x | 1 | 2 | 1 | ||||
→− | + | = | |||||
6x | 6 | 3 | 2 |
(sinx − sinxcosx) | ||
Skąd masz Adamm | ? | |
(x3) |
sinx | sinx | 1 | 1 | |||||
= limx→0 | = | * | = | |||||
2x | x | 2 | 2 |
x | x | x | ||||
1−cosx = 1−(cos2 | −sin2 | ) = 2sin2 | ||||
2 | 2 | 2 |
1−cosx |
| |||||||||||
= | = | |||||||||||
x2 |
|
1 |
|
| ||||||||||||||||||||||
= | ||||||||||||||||||||||||
2 |
|
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |