macierze
Leszek: Znajdz zredukowana macierz schodkowa z macierzy (A|b) dla systemu Ax=b
gdzie:
|1 1 1|
A= |2 4 6| (to wszystko macierze tylko nie wiedzialem jak je zapisac
|1 0 −1|
|u|
b=|v|
|w|
|x1|
x=|x2|
|x3|
13 lis 00:25
Leszek: .
13 lis 16:38
Leszek: s
13 lis 23:24
Adamm: 1, 1, 1, u
2, 4, 6, v
1, 0, −1, w
1, 1, 1, u
0, 2, 4, v−2u
0, −1, −2, w−2u
1, 1, 1, u
0, 1, 2, v/2−u
0, −1, −2, w−2u
1, 1, 1, u
0, 1, 2, v/2−u
0, 0, 0, v/2+w−3u
13 lis 23:29
Leszek: a wiec o to chodzilo, dziekuje!
13 lis 23:38