Oblicz logarytm
Julia899: Wiedząc, że log34=a oblicz log29
12 lis 21:13
Janek191:
log
3 4 = log
3 2
2 = 2 log
3 2 = a ⇒ log
3 2 = 0,5 a
| | 2 | | 2 | | 4 | |
log2 9 = log2 32 = 2 log2 3 = |
| = |
| = |
| |
| | log3 2 | | 0,5 a | | a | |
12 lis 21:16
Eta:
log
34= 2log
32 =a ⇒ log
32=a/2
| | 2 | |
log29= 2log23 = |
| =..... |
| | log32 | |
12 lis 21:17
Eta:
12 lis 21:17
Julia899: Dzieki!
12 lis 21:18
Janek191:
12 lis 21:20
Puma23: Tylko po co skoro i tak nie policzy bo nie zna log3 4 ?
No chyba ze dla pocwiczenia rachunkow
12 lis 21:26
PW: Jak to nie zna log
34? Przecież podali

: jest to
a
13 lis 15:06