matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Sophoe:
Liczba tg22,5stopni + 1/tg22,5stopni jest równa :
12 lis 19:48
Maciek:
dużo
12 lis 19:52
Janek191:
=(
√
2
− 1) + (
√
2
+ 1 ) = 2
√
2
12 lis 20:01
Janek191:
Z wzoru
2 tg α
tg 2α =
1 − tg
2
α
oblicz tg 22,5
o
2 tg 22,5
o
tg 45
o
= 1 =
1 − tg
2
22,5
o
1
a ctg α =
tg α
12 lis 20:03