sin(x) | 1 | sin(x) | 1 | cos(x) | |||||
∫sin(x) | dx= | − | ∫ | dx | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 2 | cos2(x) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | 1 | cos(x) | |||||
∫ | dx= | − | ∫ | dx | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 2 | 1−sin2(x) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | |||
∫ | dx= | − | |||
cos3(x) | 2 | cos2(x) |
1 | cos(x)(1−sin(x))+cos(x)(1+sin(x)) | ||
∫ | dx | ||
4 | (1−sin(x))(1+sin(x)) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | 1 | cos(x) | |||||
∫ | dx= | − | ∫ | dx− | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 4 | 1+sin(x) |
1 | cos(x) | ||
∫ | dx | ||
4 | 1−sin(x) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | 1 | 1+sin(x) | |||||
∫ | dx= | − | ln| | |+C | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 4 | 1−sin(x) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | 1 | (1+sin(x))2 | |||||
∫ | dx= | − | ln| | |+C | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 4 | 1−sin2(x) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | 1 | (1+sin(x))2 | |||||
∫ | dx= | − | ln| | |+C | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 4 | cos2(x) |
sin2(x) | 1 | sin(x) | 1 | 1+sin(x) | |||||
∫ | dx= | − | ln| | |+C | |||||
cos3(x) | 2 | cos2(x) | 2 | cos(x) |
x | ||
@karty do gry podstawienie t=tgx a nie t=tg | ? | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |