Ola: Spróbuj po prostu napisac sb tabelke z x i y

dla x=1 y=0,5, dla x=2 y=1/3 itp. Wykres możesz
sp sprawdzić na stronce
https://www.desmos.com
Puma23:

Popatrz na wzor tej funkcji
Zauwaz ze dziedzina tej funkcji to zbior liczb ℛ
| 1 | |
Zbior wartosci , Wartosc najwieksza bedzie dla x=0 wtedy y=1 y= |
| =1 |
| 0+1 | |
0 nie siagnie bo nie mamy takiego x zeby y=0 czyli zbior wartosci to Zw= (0,1>
| 1 | | 1 | |
Fukcja bedzie parzysta bo f(−x)= |
| = |
| |
| (−x)2+1) | | x2+1 | |
Wystarczy narysowac wykres x≥0 i potem odbic go symetrycznie wzgledem osi OY
narysuj sobie kilka punktow dla x≥0 i zobaczysz ze wykres tej funkcji tej funkcji wyglada tak