rownanie
AGA: Jeszcze mam takie coś: x
3=(1+i)
6
Mogłabym poprosić o pomoc w początku tylko − od czego zacząć − później już policzę sama?
11 lis 22:09
5-latek: (1+i)3= 2i−2
(2i−2)2= −8i
x3= −8i
11 lis 22:16
Mila:
(1+i)2=2i
x3=[(1+i)2]3
x3=(2i)3⇔
x3−(2i)3=0⇔
(x−2i)* (x2+x*2i+(2i)2)=0⇔
x=2i lub x2+2xi−4=0
licz Δ i dokończ
11 lis 22:17
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
11 lis 22:18
Mila:
Witam ciepło
11 lis 22:22
Kinia: Dziękuję bardzo za pomoc
13 lis 14:03
jc:
x
3 = (1+i)
6 = (2i)
3
x = 2i
| | −1+ i √3 | |
lub x = 2i |
| = √3 − i |
| | 2 | |
| | −1− i √3 | |
lub x = 2i |
| = −√3 − i |
| | 2 | |
13 lis 14:20