Oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu arytmetycznego
kala: Oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu arytmetycznego (an) w którym:
a1=−5
a7−a6=4
30 sty 17:37
ula: a7−a6=r
r=4
a1=−5
a2=−5+4=−1
a3=a2+r=−1+4=3
a4=a3+r=7
30 sty 18:56
Kama : Zad1 . Oblicz cztery początkowe wyrazy ciagu (an) A) an=1+(−1)
n /n
B) an=n
n C) an= log
2 4 Zad2. Ile wyrazów dodatnich ma ciag (an) . Podaj
najwieksza z nich . A) an=13−3n. B) an = 16/n C) an= 1/2 (2+n) (6−n) Zad3
które wzory ciąg (an) sa równe zeru A) an=n
2+n−6 B) an= 12n−3/n+3. C) an= 2n
2
−3n+1 Zad4. Które wyrazy ciagu (an) sa mniejsze od liczby m ? A) an= n/4
+1,m=10. B) an=n
2−2n, m=8 C) an= 2−2/n,m= 5/3 potrzebne mi to na dziś
, dzięki z góry jakiemuś geniuszowi matematycznemu ..
6 lut 21:03
anita: oblicz a13 i S13 ciągu arytmetycznego 0,4,8...
25 lut 18:18
marzena:
7 mar 18:23