matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
słaba:
Proszę o pomoc Obliczyć
17π
cos(−
)
12
zaczęłam
20π
3
5π
π
cos(−
+
)=cos(−
+
)
4
12
3
4
i dalej na wg wzoru cos(α+β) nie wiem czy ten minus kąta cos napisać od razu na początku?
11 lis 16:09
Jerzy:
cos(−x) = cosx
17π
24π − 7π
7π
7π
cos(
) = cos(
) = cos(2π −
) = cos(
)
12
12
12
12
11 lis 16:13
słaba:
Dziękuję
11 lis 16:14