Naszkicuj wykres funkcji i oblicz
Janek: Naszkicuj wyjres funkcji f(x)=(|x|−2)2 a następnie naszkicuj wykres funkcji y=h(m) która
każdej wartości parametru m, m należy do R przyporządkowuje liczbę rozwiązań równania
(|x|−2)2=m2
11 lis 14:05
Jerzy:

Ta różowa, to prosta: y = m
2
11 lis 14:07
Janek: Czy m2<0 0 rozw m∈do zbioru pustego
M2=0 2 rozw m=0
M2>0 i m2<4 4 rozw m<2 i m>−2
m∈(−2,0) i m∈(0,2)
m2=4 3 rozw m=2 lub m=−2
m2>4 2 rozw
m∈(−nieskonczonosc, −2) lub (2,+nieskonczonosc)
Czy da sie to jakos zebrac w kupe?
11 lis 14:16
Jerzy:
Masz narysować wykres: h(m)
11 lis 14:18
Janek: Jak on ma wygladac
11 lis 14:24
Jerzy:
11 lis 14:36