matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
Leszek:
sin
2
(x)+cos
2
(y)=1 znajdz
dy
dx
to moge policzyc pochodna dla dx/dy=F(x) oraz dla dy/dx=F(y) i potem wykorzystac −F(x)/F(y)=1? moglby ktos sprawdzic czy tak to wyjdzie? dziekuje
11 lis 13:43