Liczenie
o rany julek:
Porachować dobre przybliżenie liczby π
11 lis 13:02
PW: Jeżeli odpowiesz co to jest ta π, i co to znaczy "dobre przybliżenie", to na pewno ktoś
porachuje.
11 lis 13:06
Andriej Zet:
Np.:
Mam na to taki wzór:
n=100
| | √3 | | 1 | |
π=6∑(−1)n*( |
| )2n+1* |
| |
| | 3 | | 2n+1 | |
n=0
Wzór uwzględnia dokładność wielu cyfr po przecinku i na pw na pewno wystarczy
Czy nie tak?
11 lis 13:30
sf: Brawooo! poprawnie przepisałes treść jak i rozwiązanie zadania o rany julek vel Andriej Zet
11 lis 18:47