Rozkład na czynniki nierozkładalne
Adamm: Podane wielomiany rozłożyć na nierozkładalne czynniki rzeczywiste
a) x
4+x
2+4
doszedłem do takiej postaci: x
2(x
2+1)+4, i nie wiem jak to dalej rozbić o ile sie da
11 lis 12:48
karty do gry : x4 + x2 + 4 = x4 + 4x2 + 4 − 3x2 = ...
11 lis 12:49
Adamm: prosiłbym o rozpisanie
11 lis 13:00
Jerzy:
= (x2 + 2)2 − (√3x)2 = ... a teraz potrafisz ?
11 lis 13:01
PW: Znowu ktoś się podszywa i robi sobie żarty.
11 lis 13:12
Nowy: (x2+2−√3x)(x2+2+√3x) ?
11 lis 13:15
Jerzy:
11 lis 13:16