matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklady rownan kwadratowych
zupa:
Rozwiąż układy równań: A) 2y + x
2
− 6x + 2 = 0 x
2
+ y
2
+ 2x − 4y − 5 = 0 B) xy − 4 = 0 y = − 2x
2
+ 4x + 2 Wszystkie pozostałe podpunkty z zadania mi wychodzą, a w tych coś nie bardzo
Mógłby mi ktoś to rozwiązać?
11 lis 11:45