Ciagi
5-latek: Dla okreslonych ponizej ciagow podac wzor na n−ty wyraz ciagu
a) Ciag liczb naturalnych parzystych an= 2n
b) Ciag kloejnych liczb naturalnych podzielnych przez 4 an= 4n ?
c) ciag okreslacy co druga liczba naturalna nieparzysta an= 2(2n−1)
d) Ciag liczb naturalnych nieparzystych wiekszych od 122 nie wiem
10 lis 23:29
Maciek: d) 2n+121
c) −3+4n
10 lis 23:41
5-latek: c) czyli co druga to
1, 5 ,9 13 17
Wiec dobry wzor napisales . ja na niego wpadles?
10 lis 23:47
Eta:
c) 1, 5, 9,...
r=4
an=1+(n−1)*4
an= 4n−3
10 lis 23:58
Eta:
d) 123,125,125,...
r=2
an= 123+(n−1)*2
an= 2n+121
10 lis 23:59
Eta:
d) 123,125,127,...
10 lis 23:59
5-latek: Dobry wieczor
Eta 
dziekuje . Ogladalem wyklad o granicach niewlasciwych ciagow
11 lis 00:39