matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz cztery pierwsze wyrazy ciągu arytm.
kala:
Oblicz cztery pierwsze wyrazy ciągu arytmetycznego (a
n
) w którym: a
1
=−4 a
8
−a
7
=3
30 sty 17:11
justka:
a
8
− a
7
= r i a
8
−a
7
= 3⇒ r =3 a
2
= a
1
+ r .....
30 sty 18:21