wzory redukcyjne
aga: tg−2−√3
Muszę to zapisac w stopniach i radianach
10 lis 16:43
Mila:
Napisz to porządnie, to jest bez sensu.
10 lis 16:59
Janek191:
Napisz to porządnie

Np. tg α = ...
10 lis 16:59
5-latek: Dobry wieczor

tgα= 2−
√3
α= 15
o
10 lis 19:32
aga: Dziękuję, choć to wiem.
A chodziło mi o: (−2−√3)
☺
10 lis 22:27
5-latek: −2−√3≈−3,732 z tablic
tg75o= 3,732
α= −75o
W radianach sama
10 lis 22:55
Mila:
tg75
o=2+
√3 funkcja y=tgx jest nieparzysta, okres T=π
tg(−75
o)=−2−
√3
tg(−75
o)=tg(−75+π)=tg105
o
| | 105o | | 7π | |
x=105o= |
| *π= |
| |
| | 180o | | 12 | |
10 lis 23:10
Aga: DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC.
11 lis 16:15