matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k
SP:
SP: Proste o rownaniach ax+3y−1=0 i (a+1)x+7y+1=0 przecinaja sie w punkcie K=(2,−1),gdy: a)a=−2 b)a=−1 c)a=1 d)a=2
30 sty 16:56
mela:
podstaw za x= 2 y= −1 do równań i wyznacz "a" odp: d) a= 2
30 sty 17:07