matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Lp:
Czym różni się sin
2
x od sinx
2
?
10 lis 11:56
PW:
sin
2
x = (sinx)
2
, a sinx
2
= sin(x
2
)
10 lis 11:58
Jerzy:
sin
2
x = (sinx)*(sinx) w drugim argumentem jest x
2
10 lis 11:58
Lp:
Dziękuję
10 lis 12:01