wykres f. logarytmicznej
marekk: Naszkicuj wykres f.
Log12(|x|+2)
9 lis 19:27
Jerzy:
Zacznij od dziedziny.
9 lis 19:28
marekk: |x|+2>0
|x|>−2
D=R
9 lis 19:35
Eta:

Narysuj:
1 /
y= log
0,5x , x>0
2/ przesuń wykres 1/ w lewo o wektor u[−2,0]
y= log
0,5(x +2)
3/ odbij tę część wykresu 2/ z prawej na lewo
otrzymasz
y= log{0,5)(|x|+2)
9 lis 19:43
Eta:
Df=R
9 lis 19:45
marekk: bardzo dziękuję
9 lis 19:47
Eta:
9 lis 20:09
marekk: Eta proszę jeszcze o pomoc
jak sporządzić po kolei wykres?
y=−log2(−x)+1
9 lis 20:52
Eta:

1/
y=log
2x , x>0
2/ S
Oy
y=log(−x) x<0
3/ S
Ox
y=−log
2(−x)
4\ T
u=[0,1]]
y= −log
2(−x)+1 , x<0
9 lis 21:26
matma: Serdecznie dziękuję
9 lis 21:33
matma: Pięknie wytłumaczone
9 lis 21:34
Eta:
A czemu nie "cudownie" ?
9 lis 21:45
matma: Cudownie wytłumaczone.
Jeszcze raz dziękuję
10 lis 05:52