m1v2 | m1v12 | m2v22 | |||
= | + | ||||
2 | 2 | 2 |
m1 | ||
v2 = | (v − v1) | |
m2 |
m1v2 | m1v12 |
| ||||||||||||
= | + | //*2 | ||||||||||||
2 | 2 | 2 |
m12 | ||
m1v2 = m1v12 + | (v − v1)2 // :m1 | |
m2 |
m1 | ||
v2 − v12 = | (v − v1)2 | |
m2 |
m1 | ||
(v − v1)(v + v1) = | (v − v1)2 //: (v−v1) (zakładamy w tym momencie, że v2 | |
m2 |
m1 | ||
v + v1 = | (v−v1) //*m2 | |
m2 |
m1−m2 | ||
v1 = | v | |
m1+m2 |
m1 | m1−m2 | m1 | 2m2 | |||||
v2 = | (v − | v) = | * | v = | ||||
m2 | m1+m2 | m2 | m1+m2 |
2m1 | ||
= | v | |
m1+m2 |
m1v − m2v2 | ||
v1 = | i to byś musiał w którymś momencie podnieść do 2 | |
m1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |