Topologia
Krzysztof55: Zbiory A,B nazywamy rozgraniczonymi, jeśli clA∩B = ∅ = A∩clB.
Dowieść, ze jeśli A,B są rozgraniczone, to bd(A ∪ B) = bdA ∪ bdB.
Bardzo proszę o pomoc z zadaniem.
9 lis 12:14
Krzysztof55:
9 lis 16:42
Adamm: cl rozumiem że zamknięcie
co to jest bd
9 lis 16:56
mat: brzeg zapewne
9 lis 17:45
Krzysztof55: Cl to domknięcie zbioru, bd to boundary czyli brzeg zbioru.
9 lis 20:39
Krzysztof55:
10 lis 10:40
Krzysztof55:
10 lis 14:07
Krzysztof55:
11 lis 09:16
Krzysztof55:
11 lis 14:57
Krzysztof55:
11 lis 19:32
Krzysztof55:
12 lis 10:21
Krzysztof55: Już nie aktualne. Trochę to zajęło ale już sam rozwiązałem.
18 lis 10:00