matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help
Xdd:
Log2 (9x
2
−20)−log2 6=2+log2x te 2 są na dole w indeksie z logarytmen
9 lis 11:12
Jolanta:
x
2
−20>0 x>0
9x
2
−20
log
2
(
)−log
2
x=2
6
9x
2
−20
log
2
(
=2
6x
9x
2
−20
2
2
=
6x
24x=9x
2
−20 9x
2
−24x−20=0 Δ=576+720=1296
√
Δ
=36
24−36
−12
−2
−2
x
1
=
=
=
nie spełnia warunku x>0
18
18
3
3
24+36
60
10
x
2
=
=
=
18
18
3
9 lis 20:15
Eta:
Łatwiej tak : log
2
(9x
2
−20)= log
2
6+log
2
4+log
2
2x 9x
2
−20= 24x .......... i dalej jak podała
Jolanta
i założenie
9 lis 20:28
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick