matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Ania:
Wykaż, że dla każdego x >0 prawdziwa jest równość: 3+2log4x=log4(64x
2
)
8 lis 23:57
Eta:
3= log
4
4
3
=log
4
64 2log
4
x= log
4
x
2
L= log
4
64+log
4
x
2
= log
4
(64*x
2
)=P
9 lis 00:00
Ania:
Dziękuje
9 lis 00:03