Szereg
Mariola: wyznacz sume szsregu od n=0 do n=∞ dla sinn(2x)
oblicz S3
8 lis 23:29
Mariola: Ktoś coś ?
9 lis 07:38
jc: Wiesz dla jakich p szereg ∑n=0∞ pn jest zbieżny ? Ile wynosi suma?
Podstaw p = sin 2x i dostaniesz wynik.
9 lis 07:55
kochanus_niepospolitus:
Że to:
Pytanie brzmi:
Czy wiesz kiedy szereg:
∑ p
n jest zbieżny

czy np. :
a) ∑ 1
n jest zbieżny?
| | 2 | |
b) ∑ ( |
| )n jest zbieżny ? |
| | 3 | |
| | 1 | |
c) ∑ ( |
| )n jest zbieżny ? |
| | 2 | |
| | 1 | |
d) ∑ ( |
| )n jest zbieżny ? |
| | 4 | |
jaki warunek ma spełniać to 'p', aby ∑ p
n był zbieżny i ile wynosi suma tegoż szeregu
9 lis 08:59
kochanus_niepospolitus:
troliku −−− idź lepiej na ta komisję Macierewicza od spisków i zamachów
9 lis 09:07
kochanus_niepospolitus:
US(A) będę miał na głowie?

Oczywiście, że masz dobre kontakty. Każdy idiota i narwaniec ma 'dobre' kontakty z innymi
idiotami i narwańcami.
9 lis 09:09